نیروی لیفت هواپیما : دانشمندی سوئیسی به نام برنولی با اصلی که به نام همین دانشمند شناخته می شود ( اصل برنولی ) باعث شکل گیری فرایند پرواز هواپیما و طراحی آن شد. ایشان لوله ای ساختند به نام Venturi و در این طراحی قطر کمتری در میانه لوله نسبت به ۲ سر آن در نظر گرفتند، هوا را از سویی وارد و از سوی دیگر خارج نمودند. مشاهده شد که در میانه لوله سرعت عبور هوا افزایش و فشار آن کاهش پیدا کرده است. از این اصل برای طراحی سطح مقطع بال هواپیما بهره برده شده است.
روش تولید نیروی لیفت یا برآر
به گونه ای که سطح روئین بال دارای قوص و کمان بیشتری نسبت به سطح زیرین آن است. در نتیجه زمان عبور هوا از روی بال ، دارای افزایش سرعت و کاهش فشار می شود که حاصل آن تولید نیرویی به بالا است که نیروی لیفت هواپیما یا نیروی برآر می گویند.
کنترل خلبان بر روی Lift
- Changing Speed :
مقدار تولید لیفت با تغییر سرعت رابطه مربع دارد. به گونه ای که اگر سرعت 2 برابر افزایش پیدا کند، مقدار لیفت تولیدی 4 برابر بیشتر می شود و اگر سرعت نصف شود مقدار Lift تولید شده به 1/4 کاهش پیدا می کند.
- تجهیزات افزایش لیفت – High Lift Devices : تجهیزات افزایش دهنده میزان Lift هواپیما می تواند بر روی Leading Edge یا Trailing Edge بال باشند. اما مرسوم تر فلپ هایی هستند که بر روی Trailing Edge قرار دارند.
درود مهندس
با عکس توضیح بدید خیلی بهتره
سلام . حتما در اولین فرصت تصاویر هم اضافه میکنم ،ممنونم از یادآوری
سلام جزوه ايروديناميك شمارو چطور ميشه دسترسى پيدا كرد
سلام ایا مقدر در حین پرواز یک اتفاق معکوس براش ایجاد بشه مممکن هست بر کول هواپیما لرزندگی اتفاق بیفته علا رقم اینکه این اتفاق تا حالا بر روی هیچ هواپیمای پیش نیامده ولی در اینده نزدیک اتفاق بیفته سوال من این است ایا نسبت معکوسی دارد
درود
سعی میکنم در اولین فرصت PDF تهیه کنم و بزاریم برام دانلود. متاسفانه در حال حاضر آماده ندارم.
درود ، متاسفانه متوجه سوال شما نشدم. میشه دقیق تر توضیح بدید ؟